about me


sebagai tuan tanah blog ni , saye dapat rase kan yang segelintir pembace nak sangat tahu/mengenali dengan lebih dekat lagi siapekah gerangan pemilik blog apronmerahkuning ni . jeng jeng jeng .
first and foremost . let me introduce myself .

JAMIATUL ASPHA BINTI MOHD ABOLAH
JAMIATUL ASPHA nama yang diberi oleh nenek aku sewaktu aku dilahirkan daripada rahim mak aku pada 8 November 1991 jam 4.23 pagi di Hospital Muar .

mempunyai 6 orang adik beradik yang masing masing senget di mana aku terletak di tempat yang ke 4 . mempunyai 2 orang kakak yang sudah berkahwin . seorang abang yang masih bujang *but , not single oke * 2 orang adik . seorang lelaki dan seorang perempuan yang masih bersekolah di tingkatan 5 .

dari kecik pernah berkhidmat di beberapa buah sekolah iaitu :
  1. Tabika Kemas Parit Wahid ( 6 tahun )
  2. Sekolah Kebangsaan Bakri Batu 5 (  7 - 12 tahun )
  3. Sekolah Menengah Tun Dr Ismail ( 13 - 17 tahun )
  4. Sekolah Menengah Teknik Muar ( 17 - 18 tahun )
  5. Politeknik Merlimau Melaka ( 19 - 21 tahun )
well , orang cakap selagi hayat di kandung badan , tuntut la ilmu sampai ke negeri China *aku dah pernah pergi* . insya allah kalau takde aral lintang , umur panjang , rezki murah , aku akan sambung ke peringkat ijazah .

status ?

im officially 
single
im officially
happy with my new life
im officially
free :)


BEING MYSELF

tak semua orang lahir lahir je dah dapat lamborghini sebijik . ade yang bernasib baik , ade yang tak . secara lahiriah nya , aku rase beruntung di lahirkan sebagai aku . sebab aku di kelilingi oleh insan insan yang amat menyayangi aku menatang aku bagai minyak yang penuh . mak , abah , adik beradik n kengkawan yang sangat supportive , mengambil berat , membantu dari segi kewangan *sila jeles* mahupun pelajaran, yang sentiasa memberi kata semangat di kala aku hampir jatuh tersungkur . terima kasih kerana menjadi tulang belakang yang kuat dan kukuh . tanpe mereka , aku tak kuat seperti sekarang .sincerely ,
Jamiatul Aspha

suka ? sila lah like ye

hasil nukilan Jamiatul Aspha